Ik help je jezelf te begrijpen en daardoor te helen wat is overkomen.

Daarvoor gebruik ik de PMA methode.

Ik werkt met de vraagmethodiek Progressive Mental Alignment (PMA). De vragen zijn gebaseerd op het proces van informatieverwerking in onze hersenen. Dat gaat de hele dag door. Als de gegevensverwerking niet lekker loopt, heeft dat gevolgen voor andere processen in ons hoofd en in ons lichaam. De vragen van PMA brengen je stapsgewijs terug van je huidige klachten naar de oorzaak daarvan in je hersenen. Door de oorzaak weg te nemen verdwijnen je klachten en komen ze niet meer terug

Ik begeleid jou bij het herstellen van je vertrouwen, eigenwaarde en zelfliefde. 

Hulp bij herstel

Omdat je als codependent vaak vast zit in destructieve relatiepatronen in combinatie met de mensen om je heen, is het uitermate belangrijk dat je hulp gaat zoeken buiten je huidige relaties, zodat je los kunt komen uit destructieve patronen, maar ook van buitenaf naar deze patronen kunt kijken. Hierdoor krijg je zicht op je op je eigen aandeel in de destructieve patronen en kun je beginnen met deze stap voor stap te veranderen.

De grootste uitdaging is om tijdens je herstelproces op jezelf gefocust te blijven. Verandering zorgt voor onrust en ongemakkelijkheid. Bij jou, maar ook bij jouw omgeving. Dit kan komen door je nieuwe kijk op de wereld of op jezelf, angst voor het onbekende, angst voor de reacties van je omgeving op jouw verandering. Ook kun je zelf verward zijn en je afvragen of je iets wel kunt wanneer je het voor de eerste keer doet. Onzekerheid is een vreselijk gevoel , maar dit is - helaas - onderdeel van het herstelproces. Je kunt je schuldig, bang en vervelend voelen. Op deze momenten is het makkelijk om terug te vallen in je oude gedrag, omdat je weet wat je daaraan had, als was het misschien niet functioneel en eerder destructief, je wist wel waar je aan toe was. Om terugval op deze manier te voorkomen zul je continu gefocust moeten zijn op wat er zich binnen in jou afspeelt.