Relatie problemen

Hoe ontstaan relatieproblemen binnen “normale” relaties?

Relatieproblemen ontstaan omdat je nooit echt duidelijk hebt gemaakt aan je partner welke (onrealistische) verwachtingen jij precies had over jullie relatie.

Vreemdgaan of verliefd worden op een ander zijn ook goede voorbeelden dat er relatieproblemen ontstaan en ruzie kan ontstaan binnen jullie relatie.

Relatieproblemen kunnen ook ontstaan door dat één van de partners zijn of haar gevoelens niet kan uiten. Het is in een "gezonde" relatie wel mogelijk om hierover te praten maar één van de twee vindt dat heel moeilijk.

 

Hoe ontstaan relatieproblemen binnen een narcistische/destructieve relatie?

Zoekt de narcist ruzie met je?

Is het je ooit opgevallen dat de verborgen narcist nooit ruzie maakt? Nee, de verborgen narcist beveelt, eist, verwacht, schreeuwt, blaft, minacht je, plaatst een hatelijke opmerking, barst in woede uit, kraakt je af, bekritiseert je of deelt je fijntjes mee dat je niet deugt, uitsluitend met als doel om energie uit je te zuigen en om de waarheid buiten jezelf te zoeken. Hierdoor verzwak je langzaam en ga je over je eigen grenzen heen om je narcist tevreden te houden en conflicten te vermijden. Maar de verborgen narcist zoekt geen ruzie met je.