Iedereen krijgt tegenslagen: hoe ga jij ermee om?


Niemand wordt overgeslagen. De een krijgt ze wat erger dan de ander, maar iedereen krijgt tegenslagen. Misschien heb je teleurstelling in de liefde, op financieel vlak, ben je teleurgesteld in andere mensen of misschien krijg je tegenslag na tegenslag en word je er zelfs depressief van. Bijvoorbeeld door tegenslagen of spanning op het werk.
De vraag wordt nu: hoe ga je om met tegenslagen? Hoe kun je ze verwerken en hoe kun je er positief mee omgaan?

In Azië wordt precies hetzelfde woord gebruikt voor probleem en kans. Er zijn geen problemen, enkel kansen. Moeilijkheden zijn een test die jouw ziel alleen maar sterker maken.


Het is een probleem om geen problemen meer te hebben. Problemen laten ons groeien.
Aan inzicht komt altijd verwarring vooraf: clarity and understanding comes after confusion.
Zonder storm geen regenboog.
Verwarring betekent dat je het bijna begrepen hebt. Als je meteen alles begreep, leerde je niks en verdeed je je tijd en geld.


Het is misschien waar: de tegenslag was onvermijdelijk, je had er niet op gerekend en je had hem ook niet verdiend. Je zal op den duur echter ontdekken dat het je wel geholpen heeft om te groeien.

Soms zijn geweldige cadeaus niet zo goed ingepakt. Ervaar je op dit moment in je leven spanning, pijn, verdriet en/of tegenslag? Dat betekent niet dat jouw leven de verkeerde richting op gaat, dat je gebroken bent, dat je nog een lange weg te gaan hebt naar ontwaking of dat je gefaald hebt in je spirituele reis en/of als mens. Deze situatie zou zomaar juist de heling kunnen zijn op een onverwachte en originele wijze.

Door de tegenslagen kunnen oude ego-structuren, oude ‘ik-gedachten’ eindelijk losgelaten worden en oplossen. Deze illusies moeten sterven en dat doet pijn, maar het zijn maar illusies. Je komt er gegarandeerd echter uit

Lukt het je (nog) niet alleen, maak een afspraak en we zullen er samen naar kijken. Ik zal je begeleiden bij het leren omgaan met tegenslagen.