Ervaar je een (extreem) schuldgevoel? Bijvoorbeeld na het beeïndigen van een relatie, tegenover je ouders, naar je kind of iemand anders? Ik kan je leren  om met (onterechte) schuldgevoelens om te gaan, ze los te laten en ze te verwerken, waardoor je positieve psychologische en lichamelijke effecten ervaart.

 

Waarom is het zo belangrijk om schuldgevoelens los te laten?
Schuldgedachten en -gevoelens vragen ongelooflijk veel aandacht en energie van je. Als dat er allemaal niet is, komt er een hele lading alertheid, frisheid, aandacht en energie vrij in je leven.
Het verwerken van schuldgevoelens geeft je een vrij gevoel en maakt je lichaam gezonder: emoties – zoals schuld – zijn energie en dat zit allemaal in je lichaam. Door emoties als schuld te verwerken, kan de energie in je lichaam weer stromen.


Dit werkt het zelfgenezend vermogen in de hand en heeft grote positieve gevolgen op lichamelijk, psychologisch en mentaal gebied (zoals het oplossen van depressie).
Iedere seconde waarin jouw geluk teruggehouden wordt door schuldgevoelens, ben jij niet in staat om geluk door te geven aan je omgeving. Is dat echt wat je wilt? Doe jezelf en anderen niet meer tekort en verwerk de schuldgevoelens zodat je je weer vrij en gelukkig kunt voelen en een prachtig voorbeeld kunt zijn voor anderen.