leer je kinderen kabaal te maken

Doe dit: leer je kinderen kabaal te maken
Leer je kind kabaal te maken. Leer je kind zijn/haar keel open te zetten en te schreeuwen.
Ook hier geldt: moedig je kind aan dit te kanaliseren en dit op momenten en plekken te doen wanneer anderen er geen last van hebben. Dit kan dus niet in het openbaar vervoer, maar op het perron, thuis of in het park.

 

Waarom? Het hart wil zich uiten – Zo maakt het kind contact met het hart
Hoe open je je hart? Dat kan op heel veel manieren, maar er is één manier die kinderen continu

ontzegd wordt: door geluid te maken. Adem in en uit en maak daarbij geluid: ‘haah…’ Maak bij het uitademen nog meer geluid: ‘ahhhhh’ of ‘ha!’ Je opent hiermee direct je hart.
Je kunt deze shift fysiek voelen. Als je je hand op je hart legt terwijl je dat doet, voel je het hart vibreren. Je kind leeft en dat kan jouw kind nu voelen!


Én doe dit: beveel een kind nooit om te stoppen met lachen, maar bemoedig het juist
Geluk heeft geen reden nodig. Snoer kinderen nooit de mond als ze hun vreugde uiten. Laat ze in extase verkeren. Het is niet hun schuld dat de norm van de volwassen wereld depressie, strakheid en serieusheid is.


Waarom? Geluk, gelach, extase en het vieren van het leven, dát hoort de norm te zijn
Herken je dat je zelf als kind soms van die schaterlach-momenten had, maar dat al vrij snel een volwassene iets zei als: ‘Nou is het wel genoeg geweest.’ Of er werd gesnauwd: ‘Vertel maar wat er zo grappig is.’ Helaas is extase een taboe in de samenleving… Sterker nog: depressie, strakheid en serieusheid is helaas de norm.

Én doe dit: moedig je kind aan om zijn-haar intuïtie te vertrouwen
Voed je kinderen op met alle vrijheid om hun intuïtie te volgen. Verpletter dat kostbare geschenk niet door ze te de mond te snoeren als ze een slecht gevoel hebben in een bepaalde situatie. Moedig ze aan om dat gevoel te uiten en te vertrouwen, inclusief de emoties die opkomen.
Leer je kinderen echter wel een onderscheid te maken tussen hun intuïtie en oude emoties die zonder reden opspelen. Hier lees je hoe je je intuïtie kunt vertrouwen.

 

Waarom: je intuïtie is je meest intelligente hulpbron
Het is zonde als je jouw kinderen – die van nature hun intuïtie vertrouwen en willen gebruiken – systematisch leert om hun intuïtie te negeren en zich koest te houden