Provocatief coachen

Ik heb mijn opleiding tot provocatief coach gevolgd bij het IEP in Nijmegen.
ik heb het geluk gehad één gastles te krijgen van de grondlegger van het provocatief coaching, Frank Farelly. Daarnaast heb ik deze opleiding gehad van de twee beste provocatieve coaches en brengers van deze coachstijl naar Nederland, Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg.

Provocatief coachen: een mix van contact, humor, uitdaging en vrije associatie. Als de serieuze, goedbedoelende benadering vastloopt, kan dit een uitkomst en een bevrijding zijn.
Provocatief coachen gaat uit van totaal andere principes dan het traditionele coachen , klik op hoe werkt het en waarom? 

Lachen om je problemen is een prima medicijn, zijwegen leiden naar de kern en mensen zijn veerkrachtiger dan je denkt. Het wordt heel moeilijk voor de cliënt om zijn negatieve zelfbeeld nog serieus te nemen. Door zich tegen de coach te verzetten, groeit hij.

Bij provocatief coachen handel je met de overtuiging: je moet mensen soms pijn doen om meer pijn te voorkomen. Zachte heelmeesters maken namelijk stinkende wonden.

Provocatie leidt tot motivatie voor verandering!

Provocatieve technieken kunnen voor tientallen doeleinden gebruikt worden. Soms zijn mensen bijvoorbeeld verliefd/verknocht geworden aan hun probleem. Ze hebben erin geïnvesteerd en zich ermee geïdentificeerd. Dan is provocatief coachen hier een geschikte tool voor.